26 september 2016

Northern lights

Foto Tankar


Igår var första gången i mitt liv som jag såg norrsken. Jag hade innan ingen aning om hur det såg ut, hur det rörde sig och hur starkt det kunde vara, så igår när jag sprang ut på åkern bakom huset blev jag helt hänförd. I början syntes det bara som en ljusare slinga mitt över himmelen men några minuter senare färgades nästan alltihop grönt och rosa. Det dansade runt i slingor och där kameran stod och knäppte bild efter bild blev jag lite ledsen över att den inte kunde filma alltihopa. Det var så otroligt vackert.


Vintergatan var även den ganska synlig även om gröna slöjor täckte delar av den då och då. Den var om möjligt ännu vackrare tillsammans med de gröna och rosa ljusen.
 


Efter att ha stått på en åker ett tag så kastade jag mig in i bilen för att åka till denna sjön som jag tagit alla bilder ovan vid. Norrskenet reflekterade sig otroligt fint i det helt stilla vattnet, och där jag stod längst ute på bryggan omgiven av dimman på vattenytan och vintergatan i ena hörnet av mitt synfält och norrskenen i andra, kunde jag knappt tro att det var på riktigt. Det var så stillsamt, så tyst. Inte en själ i närheten, bara jag och himmelen.

Anonym

Vilka fina bilder! Det är härligt att läsa din blogg, känns som att vi strävar lite efter liknande sak, frihet i sig själv och omgivningen, kärleken och gemenskapen till det runt om oss. Vi jobbar dock emot det på olika vis och det är nog det som gör att jag gillar att läsa din blogg! Hade varit kul om du berättade mer.. om allt! Puch, hovslagare, naturen, resorna!

Svar: Tack så jättemycket ! :-)Jag kan absolut skriva mer om de sakerna! Att jag inte riktigt gjort det hittils har berott på att ingen riktigt läser denna bloggen, 10 läsare per dag är lite skillnad mot mina 1200 på gamla hästbloggen, så har känts onödigt att skriva om sådant "helt för mig själv" men önskas det kan jag absolut göra det :-)
Emelie Boss

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress