9 augusti 2016

Flytten norrut

Allmänt

När jag vaknade upp för tre dagar sedan så var det sista dagen jag någonsin vaknade upp boendes i en stad eller i ett villaområde. Dagen jag lämnade Mölndal och Göteborg för evigt.
 
Nu ligger jag här i mitt nya hem, i närheten av Åre i Jämtland. I mitt träiga sovrum i min tvåa i den lilla byn på den lilla sluttningen. Med utsikt över fjällen, skogarna och en stor sjö.
Lägenheten jag bor i ligger i ett väldigt litet lägenhetshus, bara 4 lägenheter i en stor villa, så stadskänslan jag fruktade skulle följa med ett lägenhetsliv finns inte överhuvudtaget. Här omringas jag av åkrar, skog och tystnad samtidigt som det ändå finns några levande personer i närheten, vilket kan vara bra när man är som jag som satte upp min första skruv först igår och precis nu listade ut hur man fäste en glödlampa. Jag har bara varit här i några dagar men trivs redan otroligt bra. Mitt hem var mycket större än jag trodde och utsikten från Puchs stall är ännu underbarare än vad jag kom ihåg. Dessa senaste dagarna har varit otroligt hektiska, flyttdagen var lång och all annan tid har spenderats att antingen köpa möbler eller sätta upp dem. Det har i alla fall börjat bli fint här och det ser ut som att allt utom mitt garderobsrum blir klart imorgon. Många tycker att flytt är stressigt och jobbigt, men jag har alltid gillat att städa, organisera och pilla, så även om jag glömt av att äta nästan varje dag så är jag väldigt tillfreds med det. Mitt vardagsrum ser nu ut som ett äkta "stuga i skogen-rum" så även om detta självklart inte är mitt drömboende så är det så mycket mer mitt eget än mitt gamla rum i huset. Mörkt trä, pälsplädar och massa smådekorationer. När det är klart så ska jag visa bilder!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress