25 december 2015

Jul

Allmänt

Oj vad nöjd jag är med presenterna efter årets julafton, både de jag gav och de jag fick. Jag tyckte jag fick med alla jag ville på ett bra sätt och hittade bra grejer att ge dem, för att visa min uppskattning. Det är ju min första jul jag räknas som "vuxen" och innan har jag aldrig haft råd att köpa speciellt mycket, men nu tjänar jag ju egna pengar och riktigt pank blev jag sedan. Men ändå glad.
Själv fick jag ett nytt kameraobjektiv av mamma och pappa, ett telezoom med otrolig räckvidd. Innan har jag bara haft mitt lilla kit-objektiv så detta längtade jag verkligen efter. Sedan kom jag på att om jag lägger ihop alla pengar jag fått ifrån andra så har jag råd med ÄNNU ett objektiv, vilket nu är påväg hem till mig! Så otroligt glad. Det är ett vidvinkelobjektiv som släpper in jättemycket ljus, så perfekt för astrofotografering och landskap. Nu är det ju Full frame på det medans min kamera inte är det, men det är ingen katastrof, och jag planerar att uppgradera mitt kamerahus i framtiden i alla fall. Och enligt andra är detta ett objektiv man vill behålla! Nu har jag alla tre, kit-objektivet som funkar vid närbilder, telezoomet och ett vidvinkel. Så himla kul! Nu ska jag ut och fota månen någon kväll, sedan blir det stjärnorna!
Ännu en julkule-bild, fast med det nya objektivet. Det har mycket längre närgräns men älskar den större bländaren.
Jag och min lillasyster. Tog detta med blixt och självutlösare på mitt gamla objektiv, inte så mycket att hurra över. Får se om jag kan ta bättre porträttbilder med det nya objektivet sedan, i dagsljus.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress